PLANLEGGING ER LURT OM EN SKAL HA TID Å
KOSE SEG
Har du kjent på panikken...om å ikke rekke, bli ferdig i tide, og om det er nok og okei?
Du skal ha fest - og i din iver bestemte du at det skal serveres mat og drikke til rundt 40 personer.
Selv om du allerede innerst inne vet - at det blir for kostbart å "bare bestille" maten, går du inn og googler cateringselskap. - bare for å finne ut hva du allerede visste. Glem det.....
Invitasjonen er sendt, det er ingen vei tilbake - så smarte ideer er løsningen.
Når panikken brer seg er det lett å miste oversikten, og ALT blir mye og uoverkommelig å rekke over.
SKRIV ned alt du kommer på som må huskes, lages, handles, gjøres.
Jeg pleier lage en PLAN over uken før festen, der hver dag får sin egen kolonne. Hva skal være gjort innen mandag, tirsdag etc. Den følelsen når jeg kan hakke av at det er gjort - er så god. Og enda bedre om jeg kan hakke av noe som er satt opp til dagen etter.
Veldig mye kan gjøres i god tid, fryses eller oppbevares tørt og evt kaldt.
Hva kan gjøres?
Jeg har skjært lange skiver av kyllingfilet og tredd på spyd, ytrefilet av svin er kuttet i firkanter og tredd på spyd, "frekke" spicy kyllingkjøttboller er stekt og alt er fryst i beholdere.
Ta opp kjøttet om morgenen dagen før og mariner kjøttet når det er tint, stekes på formiddagen på selve dagen. (Tapas kan serveres kald, eller du kan sette det i ovnen på 55' og holde det temperert)
Tomatsausen tilberedes gjerne kvelden før og settes kaldt over natten før du har i kjøttbollene. (noen kjøttboller kan du bare stikke en coctail pinne i evt sammen med en sherry tomat)
Aioli kan lages god tid i forveien og holder seg opptil to uker i kjøleskap. All eggehviten du får til overs etter bare å ha brukt eggeplommen i aiolien - lager du pavlova bunner av - eller verdens beste. Disse bunnene kan du lage god tid i forveien (kanskje ikke så lenge som to uker....) bare du oppbevarer de tørt.
Eggehvite kan fryses - om du ikke gidder lage marengsbunner der og da. De funker helt fint!
To- tre dager før festen kutter jeg ting til salater, salsa etc og har de i ulike poser i kjøleskapet så de ikke blir blandet før samme dag som de brukes.
Lakseruller - eller lefser med fyll av laks og smøreost kan også lages lenge før og evt fryses.
De tåler også å stå 1-2 dager i kjøleskapet. Da får smakene virkelig satt seg også.
Lyke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig koselig om du legger igjen et spor.