fredag 6. august 2010

nytt medlem av "flokken"


Ny liten venn i familiens "flokk" er Jack,
en Jack Russell terrier på rundt 1 år.Ozzyen  var rett og slett begeistret fra første øyeblikk....og fikk testet sin egen tålmodighet både foran....og bak..smal i øynene og tydelig sliten, innser Ozzy'en
at Jack er kommet for å bli.

Utrolig spennende å se hvilken oppdragerrolle voksne hunder har naturlig i seg, og hva "rett" energi kan overføre av ro og trygghet til  en liten, hyper og spent urokråke. Så når gjenstår å se hvordan flokken som nå teller tre vil fungere når de blir samlet alle.

Har noen gode tips og råd om rasen Jack Russel, så blir nok min datter Kathe kjempeglad for det. 

2 kommentarer:

 1. Hei, hyggelig at du stakk innom bloggen min!

  Jeg har ikke rukket og sett så mye på bloggen din enda, har bare "skummet" meg litt nedover. Men Ozzy er helt nydelig, flott hund!! Han får nok testet tolmodigheten sin med Jack, for "jackene" er laget for å være "turbo"..jeg synes de er herlig rase. Jeg har ikke fått med meg hvor gammel Ozzy er, men uansett - om han er så god og stødig som jeg har oppfattet så blir han nok en god farsfigur. Valper og unghunder tar etter de som er litt eldre, det har jeg merket veldig godt.

  Balder er veldig rolig og selvsikker i møte med andre hunder, spesielt valper og unghunder....det kan se ut som om han avviser de etter de har hilst og er lei, men jeg kjenner han så godt og vet at det er ikke årsaken. Ser jeg at han er utilpass så går vi. De første gangen var det eierne av de hundene vi møtte som kommenterte det: "så rolig har hunden min aldri vært før" osv... Balder hadde ikke gjort annet enn å bare være rolig. Nå det er sagt så er hundene rolig, ikke stresset eller redd, men rolig på en god måte. Senere la jeg merke til at han "giret" ned et par hakk da han møtte valper. Er valpene for pågående og ikke skjønner signalene så knurrer han -og det får han lov til, etter noen knurr...gjerne med et siste knurr som sier: "nå er det nok!!" Da gi de mest ivrige seg. Heldigvis så er det mange rundt der jeg bor som har fått seg valp og kjenner Balder fra før. Ellers så vil nok de fleste hundeeierne dra til seg hunden sin så snart en hund på 90 kilo knurrer. Men det er godt å høre at Balder bidrar til noe bra... moro med hund.

  Jeg gleder meg til å se hvordan det går med dere.

  Heidi

  SvarSlett
 2. Gratulerer, du må nok regne med å ha de frahverandre til tider, da en liten sprett kan bli slitsom for en voksen kar. Ellers er det utrolig morro med hund og jeg føler livet ikke ville vært det samme uten.
  Nyt dagene :)
  Klem

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.