lørdag 21. mai 2011

merkelapperMerkelapper har fått sin renessanse blandt hobby'ister og kreative mennesker, og jeg synes de er kjempestilige. De brukes både i forskjellig form, farge og formål - og bare fantasien stopper en.

Men, merkelapper kan også ha en annen betydning - nemlig det å sette "merkelapper" på mennesker. Har du ikke minst en gang tidligere hørt sagt om deg selv, og eller andre rundt deg setninger som begynner med feks. : Du er ..... eller, du har.....
 Har du noen gang sagt til barnet ditt at " nå er du ikke snill", eller til partneren din " du er en dust"? -
De fleste av oss vet at det ikke menes bokstavelig...men hva med når en blir fortalt slike ting gjentatte ganger?
Jeg ønsker å etterleve og integrere en holdning overfor andre mennesker som gir rom og tro for at mennesker er så mye mer enn hva øyet ser, og det pirrer nysgjerrigheten min å finne ut mer om mennesker som har et "synlig" ER/HAR - for disse menneskene er da virkelig mer enn det!
Som coach utfordrer jeg ofte menneskene jeg møter med å spørre hvem er du? Det kan for mange høres ut som et enkelt spørsmål ... i første omgang, men viser seg å by på endel utfordringer når et enkelt ord eller setning ikke er godt nok svar. Noen spontane direkte svar kan være "jeg er en kvinne", "jeg er mor", "jeg er dysletiker", "jeg er fattig", "jeg er syk" "jeg er alkoholiker","jeg er et offer" osv osv. Jeg gjentar da - hva mer er du? Det kan bli en lang prosess å komme imål med oppgaven, og det er nødvendig til tider å tre ut av bildet og forestille seg at det er ens beste venn som skal beskrive hvem jeget er før det løsner og blir til en bevisst kraftfull, ressurssterk og tilfreds jeg - som ønsker å løsrive seg fra begrensningene merkelappene en har fått festet på seg gjennom årenes løp.  Da først kan livet leves til det fulle

mennesket er ikke sine handlinger

4 kommentarer:

 1. Fantastisk å lese ditt innlegg, Bente :O)
  Det byr virkelig på utfordringer idag å ta seg tid til å SE menneskene vi samhandler med i dagliglivet, og det er så himla viktig for mennesken å få lov til å bli sett som den de er!
  Ønsker deg en fin søndag!
  Stor klem fra Anne:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fin hilsen hos meg, det settes stor pris på!:)
  Supert innlegg fra deg i dag! Ordet "merkelapp" kan tydes på flere måter ja, og jeg kjenner igjen setningene vi ofte kaster ut uten å tenke oss om.. Jeg har alltid sagt at man skal ikke dømme mennesker før man kjenner dem, og prøver virkelig å etterleve det i praksis. Vi mennesker er en blomsterbukett i seg selv, og uten forskjellige farver og fasonger ville hverdagen og livet generelt vært kjedelig!! Så la øyet se, men bruk for all del ørene mest!:))
  Flott å høre du er med å "løfte" medmennesker, vi trenger slike som deg!
  Klem til deg Bente:)
  Anne Karin

  SvarSlett
 3. Hei Bente!
  Takk for koselig hilsen!
  Det setter jeg stor pris på!
  Flott innlegg fra deg i dag.Viktige ord til ettertanke for oss alle:)
  Ha en fortsatt fin kveld!
  Godklem..

  SvarSlett
 4. Så herlige og sanne ord du skriver..
  Viktig å lære hele mennesket og kjenne.
  Nydelig blogg du har, kommer snart tilbake
  Her kommer jeg til å trives
  Klem M

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.