søndag 29. juli 2012

Dronning Maud pudding

Eldste prinsessen min fylte 21 år for noen dager siden, og som et ekte sommerbarn
går feiringen over flere dager.
(Tror ikke hun har noe imot det...brelejenten min)
Igår ble det grillmat for familien - og vi rakk akkurat å spise oss ferdig før regnet kom, og vi måtte flykte innendørs for desserten.



Dronning Maud pudding


Dronning Maud pudding:

5 eggeplommer
5ss sukker
6 dl kremfløte
5 gelantinplater
1/2 dl vann
200 gr mørk kokesjokolade

- Rasp sjokoladen
- Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis
- Pisk kremfløten
- legg gelantinplatene i kaldt vann
Vend eggedosis i kremen og smelt
gelantinen i kokvarmt vann og ha i.

Så legger du lagvis krem og sjokolade
Settes kaldt 2-3 timer før du skal servere.

Garantert suksess!! C",)


PS. Gjorde et "stunt" ved å bruke eggeplommer som jeg har fryst ned ved en tidligere anledning, der det kun skulle brukes eggehviter.
Resultat: Det går helt supert å fryse eggeplommer, og bruke de
ved senere anledninger.
....Ikke bli forskrekket om de ikke ser helt ut som ferske - resultatet blir supert likevel.


Ny uke står for døren.
Og jeg tenker at det kan være lurt
å gjøre som Wenche Myhre -
som sier at hun bare samler
på de gode minnene.



Ha en flott sommerdag

Klem

Bent'n


4 kommentarer:

  1. Hei Bente:)
    Gratulerer med jenten din. Så deilig å lage istand bursdg om sommeren. Åå for en god dessert du har laget. wow du er så flink.

    jeg har 2 døtre. begge er vinterbarn og alltid iskalt på bursdagene deres..

    Tusen takk for kjempefin kommentar av deg idag. Ble så glad for det. :)

    ønsker deg en fin dag kjære deg.
    Klem fra Margareth

    SvarSlett
  2. Denne desserten har jeg aldri hørt om..og den ser fantastisk ut!
    Gratulerer med datteren din..tredagers til ende er sånn det må være ;-)
    Ha fin uke

    SvarSlett
  3. Har hørt om denne, men aldri laget den; den så nydelig ut! Gratulerer med vel overstått bursdag til din datter;)
    Etter denne sommeren bør vi minnes de gode dagene, for de har vært få her, og det er jo de vi skal leve på:))
    Ha en god slutt på juli, klem fra mæ;)

    SvarSlett
  4. Å, for en herlig dessert! Lager denne til hver julaften. Ellers må det være meget spesielle anledninger hvis den kan lages utenom juletida. :) Jeg pleier å bruke litt Amontillado i den forresten.
    Gratulerer med prinsesse-dagen! :)

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.