Hjemmelagde fiskekaker av selvfisket sei (eller pale som vi sier i bergen)
Det er en fantastisk følelse å sitte i båten med blikkstille sjø rundt,
kjenne det napper i snøret - og får opp store fisk.
Ikke såååå fantastisk å sløye - filetere,
men det er helt ok - og kjekt å mestre.
Magisk å vite å vite nøyaktig hva
fiskekakene inneholder,
og vite at de er helt ferske
og fri for tilsetningsstoffer.
Like raskt å lage som for eksempel kjøttkaker.....
- 500 gram sei
- 2ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2ts potetmel
kjøres i foodprosessor
-2 egg
kjøres litt til
- ca 3dl melk
Spees i litt og litt til en passe deig som kan formes og stekes.
Jeg putter i litt muskatnøtt, gressløk og noen ganger hvitløk og løk.
Ha en super fin dag
Bent'n
Hærlig!! Ingenting er som nystekte hjemmelagde fiskekaker:) Vi lagde også fiskekaker på hytta for et par uker siden, tok med hysefilet som vi hadde frosset ned i vinter. Vi maler den halvtint og passer på å få med alt "søet". Det går like bra som med fersk fisk. Og best av alt, nå har vi flere middagsposjoner i fryseren:)
SvarSlettSå deilig :-)) de så knallgode ut :-))
SvarSlettDette ser så fantastisk godt ut...... Kan nesten kjenne duften .
SvarSlettFlink er du!