søndag 18. juli 2010

Gøysigt å kunne glede familie, venner og seg selv med epler og blomsterbukett fra hagen.

For bare litt siden var dette en nydelig epleblomst, og snart skal det kanskje bli en del av en deilig eplekake.

Første året det kom epler på - fikk vi ca fire stykker, men de var gigantisk svære og visstnok saftige og gode. Iår - blir det i massevis, så får vi håpe de er like gode om enn ikke like store. Forresten et veldig praktisk epletre som ikke blir så svært - og passer veldig bra når en bare har en liten hage


Det sies at stjålne avleggere trives og vokser mest...ok, da er jeg avslørt - for hos meg er det iallefall ikke hyppig  gjødsel eller go'snakking med blomstene som gjør at de vokser C",)
 Her er det Ridderspore som i utgangspunktet var en pjuskete liten bunt som "kom" til meg for ca fire år siden, og se idag - iallefall to meter høy og halvannen meter i diameter.


Heldigvis liker ikke mordersneglene disse flotte knall gule Iris'ene som også vokser velvillig på "ny" plass... omkranset av ensfarget hosta som snart har tatt over hele bedet.


Bjørnebær er så deilig på vaniljeisen, og iår ser det ut som om den har hatt gode kår..og bærer haugevis av blomsterknopper som senhøstes blir søte bær.
Blyvinduet som skimtes i bakgrunnen har overlevd mang en renovasjon - og jeg tviholder på det tiltross for at det er både rammeskeivt og hull i nå. Men er noe nostalgisk over det som gjør at jeg bare må bevare det.


sist men ikke minst "blomsten" som hjelper til å rydde og holde vakt i hagen. Stakkars..her om dagen skulle han jage en bie - og spiste den likegodt. Ikke lett å se på bildet, men jammen var han go og hoven i munnen sin.


2 kommentarer:

 1. Så koselig med eget epletre,lunken eplekake m/krem eller is er jo noe av det beste som fins. Flott det blyvinduet og stakkars vovsen som var så uheldig da,håper det går bra med ham. :)Klemmer. :)

  SvarSlett
 2. Mmmmm, det hørtes godt ut med planlagt eplekake ! Det er kjekt med eget epletre.
  Ellers har vi endel felles, både navn og forhold til hunden vår !
  Jeg har Frida , en golden retriever som følger meg hvor som helst. Tur hver dag !
  Kom gjerne innom bloggen min :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.