fredag 20. august 2010

sensommer pastasalat

Lurer på om jeg ikke gleder meg bittelitt til høsten nå?
Er jo så koselig med levende lys og litt go "tung" husmannskost
som feks fårikål og sosekjøtt -
for det lages ikke en varm sommerdag her i huset iallefall.
Men...ikke helt ennå!! - for nå har vi endelig fått litt
god varme og sol her på vestlandet.

Så forleden dag laget jeg en lett og kjempegod pastasalat
som jeg brukte kylling i denne gang.



Her er oppskriften hvis dere vil prøve

salat

500 gr pastaskruer
paprika, løk, salat, mais
4 hardkokte egg i båter
kylling/skalldyr/røykelaks

dressing;

1/2 kinesisk hvitløk
1/2 løk
1dl vann
1/2 dl eddik
2 hele egg
salt og litt hvit pepper
kjøres i blender og ha i ca 5 dl nøytral olje (feks rapsolje)

blande alt til salaten og vend inn dressingen...

Har du litt hvitløksbrød ved siden - smaker det kjempegodt!

bon apetit C",)


og en riktig go helg til alle bloggedamer

klem Bente





8 kommentarer:

  1. Nam, dette så godt ut:)
    Er litt høstlig her idag, regnet bøtter ned. Nesten litt godt etter dager med varme:)
    Riktig god helg, klem:)

    SvarSlett
  2. namme nam..dette så godt ut.:-)fikk jeg lys til å teste.:-) herlig header du har.:-)

    SvarSlett
  3. Hei.:-) Jeg gjør det bare med noen vedlig få som står ved inngangspartiet..Ellers gidder jeg ikke ta opp løken:-)) lar de stå og visne ned en stund jeg, før jeg klipper de ned. Stapper løk ned der jeg finner plass...så tar jeg bilder om våren når de er i full blomst for å planlegge hvor jeg kan sette flere...Nå senhøstes er det greit å se tilbake hvor glissent mye er om våren...og hvor det faktisk er plass til mer løk..kan være vanskleig å finne plass på denne tiden som alt har grodd sånn til..:-)

    SvarSlett
  4. Hallo Bente og det blide vestland!
    Takk for dine kommentarer og at du fortsatt vil følge mine tanker. Et gjensidig ønske fra min side.

    Takker også for at du langt på veg har gitt meg lysten til å prøve ut kokkekunstens for meg vriene vei, kan vel karakteriseres som analfabet på dette området. Men her kommer oppskrifter som jeg tror jeg selv kan makte, hardkokte egg er jeg god på og resten skal jeg nok både takle, makte å prøve. Det så så godt ut at jeg tror min vrangvilje for denne kunsten overvinnes av rene skjære nysgjerrigheten.

    Når det gjelder levende lys, kan du trygt tenne de allerede nå. Jeg har brent lys hver eneste dag i fire uker nå, opp til flere hver dag. Ingen skade skjedd, når en tar de normale forhåndsregler i bruk. Det gleder meg at også vestlandet har fått sin del av det hardt tiltrengte området ikke bare på kalenderen, men også "in natura". I Trøndelag så det lenge ut for den ene årstiden var i ferd med å forsvinne. :) fra den nevnte kalenderen og virkeligheten.

    Håper du får mange fine dager med solen både innenfor mennesket og utenfor, for deg selv og dine. Hei så lenge fra en Trondhjemmer med standplass på Selbustrand for tiden. Ha ei flott uke! Og velkommen tilbake til stadige og nye varierte tanker hos meg.

    SvarSlett
  5. Dette hørtes riktig så lekkert ut, og jeg tror vi blir å prøve denne en kveld i nær fremtid :)

    SvarSlett
  6. Hei hei :))

    Nei denne dressingen har jeg ikke prøvd før , og jeg vil gjerne prøve den!!! Såg utrolig godt ut ♥ Men kinesisk hvitløk hakke jeg hørt om før ;)) Kansje jeg kan bruke vanlig vis jeg ikke finner...;))

    Tusen takk for tipset , kjempehyggelig :))

    Ha en fin søndag ♥

    SvarSlett
  7. Det hørtes veldig godt ut :D

    Fint du deler oppskrifter

    SvarSlett
  8. Hei, Bente
    Takk for hilsen, det var koselig. Oppskriften du har lagt ut skal nok prøves ut, for dette er god mat. Artig å se bildene av den lille terrieren til datteren din. Han hadde store tanker om seg selv, he he.

    Ha det bra - klem fra meg

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.