onsdag 10. november 2010

Det var en gang.......en nymalt grønn utedass med flott sjøutsikt

 
...men etter mang en besøk og tidens tann klamrer den seg ensom og forlatt til vegetasjonen som naturlig har vokst og blitt som  en støttemur for den.
Lurer litt på tanken med det blå nylontauet som er surret rundt?

Videre på min vandring langs sjølinjen idag, kom jeg over enda en forlatt hytte, med en sjelden vakker beliggenhet - overlatt helt til seg selv og forfallets nådeløse resultat. En gammel krakk som fikk rødt som sin siste farge står i stram giv akt - som om den ikke har tenkt å bukke under for noe.
jeg knipset et bilde inn kjøkkenvinduet utenfor hytten
på favorittplassen min - og så himmelen.
Her er taket rast fullstendig, og bare veggene holder seg oppe ..enn så lenge. En kan skimte en gammel lysegrønn solseng (hva var det de het disse her igjen da?) og en hvitmalt sliten dør med et skjønt dørhåndtak. Legg merke til takrennen - zink, med håndlagde rennekroker og nagler. Veggene som er ordentlig tykke planker er "naturlig" krakkelert og rett og slett litt sjarmerende der de står. 

Like ofte som jeg tar disse turene mine - (med kompisen hakk i hæl) tenker jeg at det er helt uforståelig at slike plasser ikke lenger har noen som bryr seg - og hva de måtte tenkt de som engang ganske sikkert har vært mektig stolt over stedene sine.
Hva skal til for at noen sier - la oss glede noen andre som vet å ta vare på det, og gi det bort eller selge/leie det ut. Det er jo så mange som sliter med å komme inn på boligmarkedet - som kunne vært mer enn villig til en (kjempestor...)egeninnsats for å sette de istand igjen.

sukk...jaja - håper iallefall at det kan være til litt ettertanke om ikke annet. En forfriskende deilig tur var det uansett. 

klem Bente                                                    


Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Hei, Bente
  Ja, det er vemodig med disse forlatte og nedfalne husene og hyttene som står rundt omkring. Vinduene er triste. Når jeg ser slike bygninger tenker jeg på hva som har vært. Hvem har bodd her? Hvem har lagt ned mange arbeidstimer her? Trist at slikt står og forfaller. Om ikke annet ga du ihvertfall meg ettertanke. Ønsker deg en god helg (ikke lenge igjen...) Klem

  SvarSlett
 2. Åh, her ligger det maaange supre skatter som kan være til glede for en eller annen heldiggris :o)
  Den nydelige nøkkelen i dassdøra - er gull verd, ikke la den bli begravd i jord og skit Bente!
  Og mange herlige gamle vinduskarmer, den rålekre døren.... ooo`lykke å få tatt vare på alle disse skatter før de forvitrer!!
  Sikkert masser mer i disse falleferdige sjåene.
  Finn eieren og spør!!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder!
  Blir alltid litt vemodig av å se slikt, tenker som Jannicke, hvem har bodd her, en gang var det liv og latter her, og nå...
  Samtidig..Nøkkelen var vakker! Kunne godt tenkt meg å gått på skattejakt der:)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Hei=)!
  Takk for hyggelig kommentar=)!
  En herlig bildeserie!! Masse flotte skatter å se! Og sier meg enig med de over meg her...trist når det forfaller slik...!

  Ha en flott kommende uke=)!
  Klemmer!

  SvarSlett
 5. Hei Bente :)
  Takk for hilsen i bloggen min :) Fantastisk koslig blogg du har. Den pingvinen du har sydd den har jeg også liggende klar til å starte på nå. Nydelig Ozzy er. Hunde er en fantastisk hobby i tillegg til håndarbeid. Jeg legger meg til som følger og vi snakkes igjen :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.