torsdag 6. januar 2011

håndarbeid....

Vi kjøpte oss en flott kjøkkenmaskin ifjor fra Kenwood, og for en ukes tid siden kom en ny "nødvendig" del til den i posten...En pakke med forskjellige rivjern og en duppedings for saftpresse.
Tenkte en rask tanke om at - jammen er det ikke mye vi gjør med kun håndkraft lenger.
Har jo fra før - bla en elektrisk skjæremaskin til alt fra brød til pålegg (og sikkert altmulig annet jeg ikke engang er klar over at den kan brukes til ennå), og så nå da - trenger jeg ikke raspe gulerøtter for "egen maskin" lenger engang. Snakk om latmannsliv...


Og når jeg først var i det filosofiske hjørnet - har jeg i det siste tenkt tanker om hvordan generasjonene etter oss vil være. Mon tro om de etterhvert kommer til verden uten lyd? De kommuniserer jo idag i stor grad kun med "fingerspråk"(...les taster på pc'en og mobil tlf med venner.) Eller om det norske språket blir erstattet av et moderne hipt - du vet "gid", "omg", "brb" osv... du vet jo hva disse betyr? C",)


Til sist...et bilde av furtepetteren - som gleder seg til gater og turstier er fri for is igjen. E håpløst å ha en matmor som e livredd for å gå på rattata etter endelig å ha helet halebensbrudd skjedd for to år siden C",)

7 kommentarer:

 1. Hei, Bente og godt nyttår. Ja, du kan nå få sagt det; hehe. Slitan med ny Kenwood - vi har fått Nespresso kaffemaskin; deilig. Ønsker deg en fin helg. Klem

  SvarSlett
 2. Hei og GODT NYTTÅR!
  Ja man får jo allslags elektriske duppedingster til både kjøkken og resten av heimen nå. Vi trykker på knappen og så gjør jobben seg sjøl
  -nesten.
  Når det gjelder rivgjern så sverger jeg til det gode gammeldagse. Jeg synes det blir så utrulig mye mere styr med å rengjøre disse store maskinene med mange små deler. -og så får jeg jo muskler av det:))
  God helg til deg fra meg:D

  SvarSlett
 3. Hei.:-) så smart , greit å slippe å stå å rive eller sveive.:-) eneste er at det må være enkelt å gjøre rent..-)

  Usj ja...Winnie har ikke forstått prinsippet hvordan lage snøball...i dag har hun vært ILLE..stakkars...skjønte ingenting..gikk på veggen og borret hodet ned i snøen for å gni av snøen, men det ble jo bare verre....skal legge ut bilder siden....

  skjønner skiene også kladdet i dag.:-) er jo meldt regn i flere dager nå...og så mange blå...blir herlig ute...akk...på med piggsko sier jeg bare...spare lårhalser og andre bein.:-)

  SvarSlett
 4. Først av alt - for en koselig blogg. Her kommer jeg gjerne tilbake på "besøk".
  Gratulerer med ny Kenwood. Det er da deilig også med alle disse duppedingsene som gjør livet enklere for oss.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Klem fra
  Anne Kirsti

  SvarSlett
 5. Hei der!
  Så koselig at du fant veien inn til meg, du er hjertelig velkommen:)
  Uff ja den glatte isen er ikke bare å spøke med. Som du så hos meg fikk jeg og mannen hver sin super gave av sønnen til jul. Nå går vi uten frykt for brudd eller såre halebein, så det anbefaler jeg på det varmeste!
  Veldig søt vovse du har, er det ikke bare herlig med en alltid villig turkamerat?:)
  Likte meg veldig godt her hos deg, mye kjekt å lese og se, så her kommer jeg igjen. Gleder meg til å bli bedre kjent med deg:)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 6. Hei på deg=)!
  Ja, det er utrolig praktisk med dobbel dør;)!

  Hehehehe....mye rart som en ikke trenger å gjøre for hånd lenger;)! Og er helt enig med deg, lurer på hvordan fremtiden blir med språket. Kanskje vi utvikkler oss til å få lange fingrer og kanskje flere!!!!!

  Skjønner godt at du ikke vil ut på glatten!! Ozzy gutten overlever nok, selv om han furter litt;)!

  Ha en flotters kommende uke=)!
  Klemmer!

  SvarSlett
 7. For en nydelig vovse...
  Klem Elin

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.