Med kraft fra rekeskall.....
Som sjømat entusiast blir det pillet noen kilo reker her i huset i løpet av årene, og i all tid har jeg skyndet meg å pakke rekeskallet godt inn - og kastet det i bosset. (søpla...)
Nå har jeg derimot oppdaget for en fantastisk start på en fiskesuppe det er
- og den smaker nydelig.
Vil du prøve?
Kraft:
Skall fra ca halv - en kilo reker
1 kinesisk hvitløk
3 sjarlottløk
2-3 ss smør
1/2 purreløk (gjerne det mørke grønne)
2-3 gulerøtter
Surre finhakket løk og hvitløk i smøret til den er mør og blank.
ha i skall og la det frese litt i pannen før du heller vann til ca 3-4 cm over skallet.
Skumme av,og la det småkoke i 25 minutter.
sile det godt - og voila....du har en fantastisk kraft å bruke nå, eller fryse ned til en passende anledning. Ps. om du ikke har tid eller lyst å lage kraften nå - kan også rekeskallet fryses ned.
Finnes et uttall av fiskesuppevarianter - jeg har prøvd ulike, og havner på en som jeg har sammensatt av flere.
Suppe:
60 gr smør
60 gr mel
(pr liter suppe.)
4-5 gulerøtter
1 purre
1 løk
evt andre grønnsaker du vil bruke
ulike fiskesorter
feks laks, torsk, steinbit,
3 dl kremfløte
3 ss creme fresh
salt
Smelte smøret og ha i melet til en glatt røre, spe med kraften til du får en passe konsistens.
La småkoke i ti minutter så melsmaken forsvinner. Ha i kremfløte, finkuttet gulrot, løk og purre og 3 ss creme fresh. Bare noen få minutter før du skal servere har du i fiskebiter, og idet du serverer drysser over litt friske urter og noen reker
Ingen lavkarbo suppe - og ei heller for den med gluten og cølliaki dessverre, men den kan fint lages kun på kraften og tyknes med kremfløte, maismel og eller creme fresh eller tilpasses slik den enkelte ønsker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig koselig om du legger igjen et spor.