mandag 11. oktober 2010

blåmandag...
Jeg elsker blått glass!
..og denne litt "halte" karaffelen fant jeg en gang for noen år siden på vei hjem fra Malmø på et loppis på en humpete sidevei. Barna i baksetet var som vanlig meeeget fornøyd (not) når de måtte halse rundt på denne for dem kjedelige plassen. Den var hel og fin den gang - men en leieboer med lang bustete hale (ingen navn nevnt) kom borti den når jeg hadde den i vinduskarmen som er ganske lav. Da ble tuten slått av og hanken litt skjev. Men, har ikke hjerte til å kaste den selvom - så den står pent og pyntelig inne i vitrineskapet i stuen. Langt borte fra bustete haler etc.

og når kamera først var tatt frem, kan jeg vise en glassvase som jeg lirket opp igjen fra tingene min mor hadde kastet da hun flyttet for 14 år siden. ... og merkelig nok kommenterer hun så fin den er hver gang hun ser den på bordet mitt fyllt med enten riskrem eller noe godterier.


Det blå og hvite fatet i bakgrunnen har jeg arvet av min farmor - og husker godt mange av de deilige rettene hun serverte fra dette fatet. Var alt annet enn vegetar kan sies...Karaflene på brettet i framkant er fra litt her og der oppigjennom tiden.


Det er nok iallefall noen som har sunget litt på vei hjem etter å ha smakt litt vin fra disse kompisene her.
Tror ikke disse er spesielt gammel - men det trenger de nødvendigvis ikke være for å bli tatt vel i mot hos oss.Disse søte syltynne kaffikoppene med fat blir som oftest byttet ut med svære grove krus av gutta som er på besøk hos oss - selv små damefingre har problemer med å holde i hanken på disse.

Jeg har flere størrelser av disse pottene - noen er skikkelig gamle og noen er nyere kopier. kjempefine å ha blomster eller kjøkkenutstyr i.

3 kommentarer:

 1. Sååå fint:) Nydelige ting:)

  Klem:)

  SvarSlett
 2. Kjempelekkert, Bente :o)
  Blått glass er nydelig!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Hei, Bente
  Blått glass er fint, ja. Likte spesielt godt de tynne koppene. Jeg er nok litt sær, for jeg liker best å drikke kaffe av tynne kopper og krus. Trenger ikke å være syltynne, men liker ikke kraftige krus. Likeså vil jeg ha vinen i tynne glass, men når vi er på camping drikker jeg den gjerne fra plastkrystall, men tynn må den være. Ja, det var en lang tirade fra meg. Nå er det snart ny helg som står for døren. Ha det bra! Klem

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et spor.